Gemberkip met honing

Gemberkip met honing

Gemberkip met honing

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 gr kipfilet in dunne plakjes gesneden
1 ui in ringen gesneden
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 eetl sojasaus (Conimex)
1 eetl honing
50 gr fijngesneden verse gember
5 lente uitjes diagonaal in stukken gesneden
2 eetl zonnebloemolie
10 champignons in plakjes gesneden
versgemalen zwarte peper en zout

Bereiden

Bak in een wok of hapjespan de ui samen met de knoflook licht aan in de olie. Neem de ui en knoflook daarna uit de pan en houd ze apart.
Bak vervolgens de kip in de olie op hoog vuur om en om goudbruin en gaar.
Voeg daarna de champignons, lente-ui en gember toe en laat deze kort meebakken. Voeg ook de bewaarde gebakken ui en knoflook, sojasaus en honing toe en roerbak het mengsel op een hoog vuur.
Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de gemberkip met rijst of nasigoreng.
Tip: Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.
Bereidingstijd: 25 minuten. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus